Issoria Rouwondersteuning

Het verlies van een naaste is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan het hele leven op zijn kop zetten. Vaak is het voldoende als u steun krijgt van familie en vrienden. Maar wat als zo’n vangnet niet aanwezig is, uw netwerk onvoldoende steun kan bieden of u anderen niet wilt belasten? Dan kan het fijn zijn als er mensen zijn die weet hebben van rouw en die naar u willen luisteren zonder oordeel. Zij kunnen met u praten over de overledene, over het gemis, over wat geweest is of misschien niet geweest is.

De vrijwilligers van Issoria Rouwondersteuning bieden u een luisterend oor, steunen u bij praktische zaken en helpen structuur te brengen in de stroom van vragen en gedachten. U kunt bij ons terecht voor individuele gesprekken én voor ontmoetingsgroepen, waarbij u samen met lotgenoten op weg gaat.

Individuele rouwondersteuning
Een van de vrijwilligers van Issoria Rouwondersteuning komt bij u thuis. Samen bepaalt u de invulling van de ontmoeting. U kunt denken aan gesprekken over hoe u het verlies en de gevolgen daarvan beleeft, over hoe naast het gemis het leven weer de moeite waard kan worden. Ook een wandeling behoort tot de mogelijkheden. Het aantal bezoeken is afhankelijk van uw situatie.

Ontmoetingsgroepen
Met lotgenoten gaat u, onder deskundige begeleiding, in acht bijeenkomsten samen op weg; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid. In de onderlinge ontmoeting kan er herkenning zijn in elkaars verhalen. Op verschillende manieren staan we stil bij ieders verlies en de invloed op het dagelijkse bestaan. De groep bestaat uit maximaal zes deelnemers.

Er zijn groepen
– Voor mensen die hun partner hebben verloren​ (Flyer ontmoetingsgroep partnerverlies najaar 2023).
– Voor jongvolwassenen (18 – 35 jaar) met verlies (2023 04 25 Flyer ontmoetingsgroep jv najaar 2023).

https://www.issoria.nl/rouwondersteuning/