Scarabee

Bij Scarabee kan iedereen terecht die geraakt is door kanker. Zowel mensen die zelf getroffen zijn, maar ook naasten en nabestaande zijn zeer welkom. We ondersteunen door een luisterend oor te bieden, informatie te geven, lotgenotencontact te organiseren en activiteiten aan te bieden. Je kunt bij ons in een prettige omgeving je verhaal kwijt bij geschoolde vrijwilligers en meedoen aan (creatieve en ontspannende) activiteiten.

Ook voor kinderen uit een gezin waar kanker is wordt maandelijks Scarabee Kids georganiseerd. Kijk op onze website voor meer informatie www.inloophuisscarabee.nl

Vragen? Stuur een mail naar info@inloophuisscarabee.nl.

Scarabee, centrum voor leven met en na kanker, Oude vest 17, 2312XP 17 leiden

Begeleiding bij rouwen en verlies

Humanitas biedt individuele begeleiding bij rouw en verlies en begeleiding via ontmoetingsgroepen. “Wil je praten over je verlies en je pijn? Wij geven individuele steun via een ervaren vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt, in je eigen vertrouwde omgeving. Deze luistert en heeft de tijd voor jou. Totdat je het gevoel hebt dat je zelf weer verder kunt. Iedereen rouwt immers op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo”, aldus Nelleke van der Oord, coördinator Humanitas Rijnland Steun bij Verlies.

Bij het verlies van een dierbare kan het fijn zijn dit verlies via lotgenotencontact te delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. In een ontmoetingsgroep ga je met lotgenoten onder deskundige begeleiding gedurende acht bijeenkomsten op pad; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid. “We staan op verschillende manieren stil bij ieders verlies en de warboel aan gevoelens die dit met zich mee kan brengen.” Humanitas biedt samen met Issoria Rouwondersteuning twee ontmoetingsgroepen: Partnerverlies en Jongvolwassenen (18-35 jaar) met rouw. Meer informatie is te vinden op www.humanitas.nl/rijnland.

Mailen of bellen kan ook: steunbijverlies@humanitas-rijnland.nl, 06 – 131 235 75